Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bespaar tips: Houd meer geld over in je portemonnee!

De kosten van levensonderhoud rijzen de pan uit, dat merken we allemaal. Gelukkig hoeft dat geen reden te zijn om je levensstijl drastisch aan te passen. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je flink wat euro’s besparen zonder dat je er veel van merkt.

1. Energie besparen:

 • Schakel apparaten uit die je niet gebruikt. Dit lijkt een kleine moeite, maar kan een groot verschil maken op je energierekening. Trek de stekker uit apparaten zoals tv’s, computers en opladers wanneer je ze niet gebruikt.

 • Gebruik energiezuinige verlichting. Vervang traditionele gloeilampen door LED-lampen. Deze lampen verbruiken veel minder energie en gaan langer mee.

 • Laat de thermostaat een graad lager staan. Zelfs een kleine verlaging van de temperatuur kan je een hoop geld besparen op je stookkosten.

 • Was op lagere temperaturen. De meeste kleding kan prima op 30 graden worden gewassen. Dit scheelt energie en is beter voor je kleding.

2. Geld besparen op boodschappen:

 • Maak een boodschappenlijstje en houd je daaraan. Zo voorkom je dat je onnodige dingen koopt.

 • Koop huismerken. Huismerken zijn vaak net zo goed als A-merken, maar een stuk goedkoper.

 • Let op acties en aanbiedingen. Supermarkten hebben regelmatig acties en aanbiedingen. Profiteer hiervan door producten te kopen die je toch nodig hebt.

 • Kook meer thuis. Uit eten gaan is een dure aangelegenheid. Kook vaker thuis en neem je lunch mee naar het werk.

3. Overige bespaartips:

 • Stap over op een goedkopere mobiele provider. Er zijn tegenwoordig veel providers met scherpe aanbiedingen. Kijk eens rond en stap over als je kunt besparen.

 • Gebruik het OV of de fiets. De auto is een dure aangelegenheid. Gebruik het OV of de fiets vaker om geld te besparen op benzine en parkeerkosten.

 • Leen boeken en films van de bieb. In plaats van boeken en films te kopen, kun je ze ook lenen van de bieb.

 • Doe klusjes zelf. Voor kleine klusjes hoef je geen dure klusjesman in te huren. Doe deze klusjes zelf en bespaar geld.

Bonustip: Let op verborgen kosten!

Wees je bewust van verborgen kosten. Denk bijvoorbeeld aan abonnementskosten die je niet gebruikt, of extra kosten bij je bankrekening. Ga deze eens kritisch door en kijk of je kunt besparen.

Naast deze tips zijn er nog talloze andere manieren om geld te besparen. Wees creatief en kijk waar je kunt bezuinigen. Zo houd je meer geld over in je portemonnee!

Telefoon- en iPad reparaties:

Zijn je telefoon of iPad stuk? Dan is het zonde om een nieuw apparaat te kopen. Vaak is het een stuk goedkoper om je telefoon of iPad te laten repareren. Er zijn tegenwoordig talloze reparatie bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van telefoons en iPads. Zoek een betrouwbaar reparatiebedrijf in de buurt en vraag een offerte aan.

Tip:

Vergelijk altijd verschillende offertes voordat je je apparaat laat repareren. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Door deze tips te volgen, kun je een hoop geld besparen. Zo houd je meer geld over voor leuke dingen!

 

Verken per onderwerp

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen